Itu Biodyn Oy on Provida Organicsin virallinen jakelija Suomessa 26.11.2019 alkaen

Provida Organics tarjoaa puhtaita, hellävaraisia ja iholle ylellisiä ihonhoitotuotteita, jotka tukevat ihon toimintoja luonnollisesti ja vahvistavat ihoa terapeuttisesti.

Provida tarkoittaa ”elämää varten”. Providan kokonaisvaltainen luonnonkosmetiikan filosofia on täydellinen yhdistelmä orgaanista kosmetiikkaa, luontoa, inspiraatiota ja tiedettä.

Provida Organics on ollut yksi luonnonkosmetiikan todellinen edelläkävijä alusta alkaen. Provida Organics – tuotteet sisältävät aitoja, valvotusti luonnonmukaisia raaka-aineita, kuten aitoja eteerisiä öljyjä, aloe veraa, puhtaita ja korkealaatuisia kasviöljyjä, luontaisia vitamiineja ja kasviuutteita.

Luonnonkosmetiikan historia – melkein 500 vuotta ihoa ja luontoa

Providan luonnonkosmetiikan historia alkoi nahkuri Jerg Wohnhasin toimesta vuonna 1530 Ebingenissä, Swabian Alpeilla Etelä-Saksassa.

Wohnhasin perhe on melkein viisisataa vuotta työskennellyt parkitsijana, kemistinä ja tiedemiehenä ihon ja luonnon aiheiden ympärillä. Hyvin hoidettu ja kerätty tieto on aina välitetty sukupolvelta toiselle.

Vielä tänäkin päivänä usean Provida-tuotteen formulaation perusta on käsinkirjoitetusta reseptikirjasta vuodelta 1896.

Esimerkiksi jo tuolloin, Sumatralta peräisin oleva orgaaninen raaka-aine sellakka oli osa tarkoin vartioitua reseptiä. Villavahaa käytettiin myös tuolloin. Nykyään sellakka muodostaa perustan Provida Organicsin ensimmäiselle orgaaniselle kynsilakalle.

Jerg ja Theda Wohnhas perustivat Provida Organics -yrityksen vuonna 1984, ja luovuttivat liiketoiminnan heidän tyttärelleen Dana Wohnhasille vuonna 2017. Perustajat itse asuvat omalla Demeter-tilallaan ja tukevat Providaa merkittävällä tiedon määrällä ja luovilla ehdotuksilla. Tyypillinen Provida-tuotesarjan asiakas on kiinnostunut luonnosta ja luonnollisista ainesosista.

Yhtiön perustajien ensimmäinen tytär syntyi vuonna 1984. Hänen ihonsa oli erittäin herkkä ja se reagoi jopa terveyskaupan vauvavoiteisiin. Syyllinen löydettiin nopeasti: Voiteet sisälsivät säilöntäaineita, joita ei oltu merkitty tuoteselosteeseen. Monen muunkin henkilön iho oli reagoinut säilöntäaineisiin. Tuolloin ei ollut velvollisuutta ilmoittaa tuotteiden sisältämiä ainesosia. ”Luonnonkosmetiikassa” oli normaali käytäntö, että epäsuositut ainesosat pidettiin salaisina.

Wohnasit kehittivätkin tutkimustensa tiedon pohjalta ensimmäisen Provida-lasten voiteen ilman säilöntäaineita. Se valmistettiin alun perin perheen ystävän apteekissa. Koko ystävä- ja tuttavapiiri oli myös innostunut, ja rohkaisi yrityksen perustamista.

Providan ensimmäisen täydellisen luonnonkosmetiikan tuotevalikoiman tuotanto alkoi Bremenissä vuonna 1985. Jo seuraavan vuoden huhtikuussa avattiin sinne ensimmäinen Provida luonnonkosmetiikan myymälä ja Provida luonnonkosmetiikan hoitola.

Provida on koko 33-vuotisen historiansa aikana pysynyt uskollisena eettisille periaatteilleen.

Provida Organics Demeter -sertifioitu kosmetiikka päästä varpaisiin.

Provida Organics valmistaa aitoa orgaanista demeter-kosmetiikkaa ja kehittää aina harmoniaa luonnon ja uusimman tieteellisen tiedon kanssa. Provida takaa aina puhtaan luonnonkosmetiikan tuotteen, ja niinpä Provida-tuotteilla on seuraavat sertifikaatit kuten Demeter, Icada ja PETA:n eläinkokeiden merkki (tuotteita ei ole testattu eläinkokeilla).

Säilöntäaineiden ja eläinkokeiden välttäminen on ollut itsestäänselvyys yrityksen alusta alkaen. Lisäksi Provida oli ensimmäinen luonnonkosmetiikan yritys, joka ilmoitti alusta alkaen kaikki ainesosat oikeilla kemiallisilla nimillä.

Demeter-tavaramerkki takaa testatun laadun, tuotannosta jalostukseen ja vähittäiskauppaan saakka. Kosmetiikan Demeter-tavaramerkki takaa, että tuotteeseen käytetyt kasviraaka-aineet ovat korkealaatuisia ja paljon tiukempia kuin mikään muu orgaaninen sertifikaatti. Viljelystä jalostamiseen tarkistetaan täysin, noudattavatko tuottajat johdonmukaisesti Demeter-yhdistyksen ohjeita.

Providan tuote- ja valmistusfilosofiaan kuuluu maaperän elämäprosessien kohdennettu edistäminen, jossa tuotejalostuksessa ei käytetä synteettisistä lannoitteita ja kemiallisia torjunta-aineita tai keinotekoisia lisäaineita.

Demeter-logo edustaa biodynaamisen tuotannon tuotteita elintarvike- ja kosmetiikkateollisuudessa ympäri maailmaa. Demeter-symboli osoittaa kuluttajalle raaka-aineiden biodynaamisen laadun, kun taas valmistaja takaa huolellisen käsittelyn.

Tuotteet valmistetaan yksinomaan Providan omassa laboratoriossa.

Providan ihonhoitofilosofia

Providan ihonhoitotuotteiden perusta ovat lääkekasvit ja parhaat kasviöljyt ja rasvat, joilla on ihoa kaunistavat, parantavat ja ravitsevat ominaisuudet. Muita ainesosia ovat kasvihartsit, hunaja, mehiläisvaha ja hienot eteeriset öljyt. Mikään synteettinen aine ei voi tehdä samaa. Provida käyttää mahdollisuuksien mukaan luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita.

Provida yhdistää viimeisimmät dermatologiset havainnot todistettuihin lääketieteellisiin tietoihin rohdosvalmistuksesta. Ayurvedan opetukset, antroposofian periaatteet sekä fyto- ja aromaterapian lait otetaan myös huomioon ihonhoitofilosofiassa.

Providan ihonhoitoideologian mukaan ihoa hoidetaan lempeästi, samalla tukien sen omia luonnollisia toimintoja. Iho saa tarvitsemansa kosteuden, vitamiinit ja suojan ulkoisia tekijöitä vastaan – iho vahvistuu ja sen vastustuskyky paranee. Iho hengittää vapaasti ja sen aineenvaihdunta toimii paremmin. Vastustuskykyinen iho on tasapainoinen ja terve, joka on myös oleellinen asia ihon taistelussa vapaita radikaaleja vastaan.

Providan Organics – hoitofilosofiassa otetaan huomioon sekä perinteiset länsimaiset ihotyyppimääritelmät että Ayurvedan ikiaikainen tietotaito. Provida käyttää demeter-sertifioituja raaka-aineita tuotteissaan aina kun mahdollista. Suurin osa käytetyistä demeter laatuisista-kasviuutteista tuotetaan Providan omalla tilalla. Provida välttää myös eteeristen öljyjen liiallista käyttöä. Siksi tuotteet ovat erittäin hyviä hoitamaan ja ravitsemaan jopa hyvin herkkää ihoa.